Umre Sıkça Sorulan Sorular

1) İhramı ne zaman giyeceğim?

Cevap : Direkt Cidde’ye giden gruplar, mikat mahalline havada iken girildiğinden dolayı, Türkiye’deki hava limanında giyilir. Medine-iMünevvere’ye giden gruplar için ise Mekke-i Mükerreme’ye transfer olmadan önce otelde giyilir.

2) Umre ziyareti için belirli bir zaman var mıdır?

Cevap : Hac günleri haricinde Suudi Arabistan Konsolosluğunun umre vizesi verdiği dönemlerde umre ziyareti yapılabilir.

3) Umreye gitmeden önce seminer yapıyor musunuz ?

Cevap: Evet yapmaktayız. Hisar turizm ayrıcalığıyla belirlenen merkezlerde maddi ve manevi hazırlık ve bilgilendirme seminerleri yapılmaktadır.

4) Ne kadar zemzem getirebiliriz?

Cevap : Hava yolları şirketlerinde 5 lt zemzem taşıma hakkınız bulunmaktadır. Hisar turizm olarak 5 lt zemzem hediyemiz vardır. Bunun dışında zemzem almak isteyen Umreci ve Hacılarımıza ücret mukabilinde yardımcı olmaktayız.

5) Hisar turizmden Satın almış olduğum tur paketinde nasıl bir hizmet alacağım?

Cevap : Hisar turizmden satın aldığınız tur paketinde alacağınız hizmetler ;Umre öncesi seminer ,Hediyelik eşyalar, uçak bileti, otelkonaklama, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği, kapsamlı Hisar sağlık sigortası, transferler, rehberlik hizmeti, ziyaretler , 3 ve 4. Umreler, hava alanı hizmetleri ve İç hat bağlantılı gelen umreci ve hacılarımıza Suudi Arabistan uçuşlarına 6 saatten fazla ise konaklama hizmeti de vermekteyiz.

6) Umreye giderken yanıma ne tür kıyafetler almalıyım?

Cevap : Suudi Arabistan sıcak iklime sahip olduğundan yazlık olarak pamuklu,keten,sade ve bol kıyafetler alabilirsiniz ancak Medine-i Münevvere biraz serin olacağından hırka almayıda ihmal etmeyiniz.

7) Yabancı pasaportumla umreye gidebilir miyim?

Cevap : Çin ve Doğu Türkistan pasaportlarına umre vizesi verilmiyor. Diğer pasaportlar için,konsolosluk yönetmeliğinin dönem içinde değişmesinden dolayı,konsolosluğa sorularak cevap verebiliriz.

8) Bireysel umreye gidebilir miyim?

Cevap: Herhangi bir acenteye kayıt yaptırmadan gidilemez. Suudi Arabistan Baş Konsolosluğu bireysel başvurulara vize vermemektedir.

9) Butik ve kurumsal Umre ziyareti yapıyor musunuz?

Cevap: Hisar Turizm olarak sizin tarih ve gün talebiniz doğrultusunda butik ve kurumsal umre ziyareti yaptırmaktayız.

10) Suudi Arabistan da bizimle ilgilenecek ekibiniz var mı?

Cevap: Hisar Turizmin Türkiye ekibi olduğu gibi, Suudi Arabistan’da da Bölgesorumlusu, Karşılama-uğurlama, otel sorumlusu, irşat görevlisi gibi tecrübeli ekibimiz vardır.

11) Diyaliz, Alzheimer hastası ve tekerlekli sandalye ihtiyacı olan kişiler umreye gidebilir mi?

Cevap: Hekimlerinden onay aldıktan sonragidebilirler, Fakat yanlarında refakatçisi olması lazım. Suudi Arabistan’da rutin tedaviler için kurulmuş sağlık merkezleri bulunmaktadır. Hacı ve umreciler bu hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilirler.

12) Suudi Arabistan’da Bayan irşat görevliniz var mı?

Cevap: Suudi Arabistan şartlarında bayan görevlilerin hizmet etme imkanı zor olduğu için, görevli giden personellerimizin hanımları yardımcı olmaktadır.

13) Umreye gidene Hac’da farz olur mu ?

Cevap: Umre nafile bir ibadet olup hac’cınfarz olmasına sebebiyet vermez.

14) Suudi Arabistan’da rutin kullandığım ilacımı temin edebilir miyim?

Cevap: Suudi Arabistan’da her marka ilaç olmayabilir. Ancak muadili olan ilaçlar almanız gerekir. Seyahat boyunca gerekli olacak ilaç miktarını yanınıza mutlaka alınız.

15) Bebekler için pasaport gerekir mi ?

Cevap: Her birey gibi bebeklere de pasaport ve vize uygulaması gerekmektedir.

16) Pasaport süremin bitmesine en az kaç ay kala umre vizesi alabilirim?

Cevap: Umre dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliğinin olması gerekmektedir.

17) Hac ve Umre uçuşlarında miles&smileskartıma mil işletebilir miyim?

Cevap: Evet kayıt esnasında üye no sunu ibraz ederek talep edildiği taktirde işletebilirsiniz.

18) Almış olduğum hurmaları kargo ile gönderebilir miyim?

Cevap: Evet. PTT ile anlaşmalı Diyanet kargo ile gönderebilirsiniz.

19) Kara yolu ile umre ziyareti yapabilir miyim?

Cevap: Güvenlik zafiyetinden dolayı Suudi Arabistan Krallığı kara yolu ile umre ziyaretine gidilmesini engellemiştir.

20) Uçuşlarda bagaj hakkı ne kadardır?

Cevap: Uçuşlarda bagaj hakkı 30kg’dır.El bagaj hakkı 8 kg’dır.